top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMorten Wanvik

Hvordan startet det - CarCareBag

Oppdatert: 1. sep. 2023

Det begynte med en tanke om noe enklere enn en takboks…

Her er et bilde fra en av mine turer i Jotunheimen, Steinsdalsnosi.
Inspirert: Det er lett å bli inspirert og få gode ideer når man er ute i naturen.

Her ute på skitur i Jotunheimen sammen med noen kompiser startet ideen om skidagen og CarCareBag. Jeg får ofte gode ideer og blir inspirert når jeg er ute naturen. Slik var det også med dette prosjektet.

Siden jeg står mye på ski, blir det mye ut og inn av bil med ski. Jeg liker heller ikke takboks særlig godt. På en SUV må du klatre høyt opp for å få ut og inn skiene. Synest egentlig ingen biler ser noe spesielt bra ut med boks på taket. Så er det jo også faktoren med rekkevidden som blir kortere med last på taket. Og det er jo ennå viktigere nå som stort sett alle kjører elbil. Se hva elbil24 skriver om dette her.


CarCareBag V1.0, perfekt skidag til BMW i4.
God løsning: Jeg var opptatt av å lage en så god og fleksibel løsning som mulig. Her er V1.0 montert i en BMW i4.

Så hva gjør man da, legger ned det midterste sete i bilen og legger skiene inn der. Og siden dette ikke er noe særlig smart med tanke på sikkerhet og interiøret i bilen begynte tankene mine å svirre om det ikke var mulig å lage en bag som kunne løse dette problemet.


Toppturski passer godt i skidagen til bil CarCareBag.
Ut på tur: Morten Wanvik er mannen bak prosjektet CarCareBag, han trives god ute.

Siden jeg hadde lært meg å sy noen år tidligere ( er du ekstra interessert i søm så kunne du se meg som en av deltakerne i NRK Symesterskapet 2019) så måtte det være mulig å løse denne utfordringen ved hjelp av søm.


Navnet mitt er Morten Wanvik og min bakgrunn er fotograf med lang fartstid fra avisbransjen. Mens jeg jobbet i Bergensavisen hadde jeg ansvaret for bil & motor seksjonen i flere år. Der fikk jeg utløp for en av mine andre interesser, testing og skrive artikler om bilrelatert stoff. Etter mange år som reportasjefotograf, ville jeg drive min egen virksomhet og det ble starten på reklame foto studioet jeg driver nå, her kan du se mer om det: www.mortenwanvik.no
Først tenkte jeg dette kunne bli vanskelig å lage en skidag til bil, men ble heldigvis støttet av gode venner som hadde tro på at jeg kunne få til en løsning. Jeg startet med skisser av hvordan jeg mente den måtte se ut. Deretter ble det papp, saks og tape i bilen for å se hvordan formen og størrelsen ble. Etter papp testen var det å sette seg bak symaskinen og prøve å sy en bag slik jeg ønsket den.
Det var mange faktorer jeg måtte tenke igjennom da jeg begynte å sy. Jeg startet enkelt og la til detaljer og funksjoner etter hvert. Da jeg var fornøyd med løsningen var tiden kommet for om jeg skulle bare ha denne ene bagen til eget bruk eller ta det ett nivå lengre å masseprodusere den.


Det tar tid å utvikle gode ideer.
Sydd: Det har blitt en god del timer bak symaskinen for Morten Wanvik .

I mellomtiden mens jeg vurderet hva jeg skulle gjøre var jeg på mange skiturer på i Jotunheimen, Romsdalen og Åndalsnes. På flere av disse turene observerte jeg mange som la skiene sine mer eller mindre rett inn i bilen etter retur til parkeringsplassen. Jeg begynte derfor å tenke at min idee virkelig ville ha noe for seg, det var ikke bare meg som hadde lagt skiene rett i bilen. Jeg snakket også med mange skiløpere og fortalte om prosjektet mitt om en ny type skibag til bil, og siden jeg utelukkende fikk positive tilbakemeldinger tenkte jeg at skibagen måtte produseres.

Da startet jakten på en fabrikk som kunne produsere på et nivå jeg var ute etter. Det å leite etter en slik fabrikk i Kina er vel mer som å sammenligne med den berømmelige nålen i høystakken. Jeg brukte nesten et år på dette, før jeg fant en jeg mente var seriøs og hadde den kvaliteten jeg var ute etter. Jeg fikk laget noen test eksemplarer og når jeg var fornøyd med resultatet startet masseproduksjonen.

CarCareBag er eneste produsent av skibager tilpasset bil.
Perfekt løsning: Morten tester universal skidagen CarCareBag V1.0 i Audi e-Tron.
Neste skritt var å gjøre produktet kjent. Jeg var nemlig ganske trygg på at mange ville kjøpe en slik bag når de først fikk vite om produktet. På grunn av dette prosjektet fikk jeg en del medieomtale, blant annet her på elbil.no og det hjalp meg å gjøre produktet kjent. Men selvsagt er annonsering i sosiale medier viktig og en del av suksessen. Allerede fra første stund da CarCareBag V1.0 ble lansert ble det en suksess. Vi har solgt enormt mange på kort tid, og det beviser at det er mange som ønsker seg en enkel og smart måte å frakte skiene på . Ikke minst dette med rekkevidde på elbilen som minker om man har taklast er også en viktig faktor for mange til å flytte lasten inn i bilen.

Skibag tilpasset biler med tredelt baksete.
På plass: her er skidagen på plass i en Audi e-Tron og klar til bruk.


Det er veldig kjekt å snakke med kunder som skryter av produktene våre, det er vi veldig takknemlige for. Vi får også mange mail med gode tilbakemeldinger og tips om produktene, det er viktige tilbakemeldinger som vi tar med oss videre.38 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page